info

Monitorizare GPS este un sistem specializat destinat urmăririi și controlului stării oricăror obiecte mobile. Sistemul de monitorizare GPS poate fi instalat practic pe orice tip de vehicul, inclusiv autoturisme, transport rutier de marfă și autobuze, nave fluviale și maritime, motociclete, echipamente specializate destinate construcției de drumuri sau lucrărilor agricole.⠀
Sistemul de monitorizare GPS constă, cel puțin, din două componente importante: un tracker GPS în sine și software-ul corespunzător. GPS tracker se plasează într-un automobil și, ulterior, determină coordonatele utilizând sateliții și transmite date către un server special protejat. În ceea ce privește software-ului, acesta este necesar pentru a procesa datele primite și pentru a afișa coordonatele pe o hartă, care va indica locația vehiculului, precum și traseul pe care l-a parcurs pe o anumită perioadă de timp. Pe lângă determinarea rutei și a locației, se pot obține informații despre opriri, parcurs, consumul de combustibil (inclusiv alimentarea și scurgerile de combustibil), precum și intrarea/ieșirea dintr-o zonă predefinită.

Veți fi întotdeauna informat(ă) despre locația vehiculului dumneavoastră, deplasările sale, opririle, viteza și consumul de combustibil.

Principiul de funcționare al sistemului GPS de monitorizare este următorul:

 • Tracker-ul urmărește și colectează toate informațiile necesare folosind sateliții GPS și, prin intermediul unui modul GSM, transmite informații printr-o cartelă SIM către un server de telematică.
 • Serverul acceptă datele primite, le descifrează, le stochează într-o bază de date și furnizează o reprezentare grafică sau de text, la cerere, de pe orice dispozitiv mobil sau calculator.
 • Interfața client a sistemului permite procesarea informațiilor stocate pe server, crearea rutelor pe hartă, generarea rapoartelor diverse privind funcționarea vehiculelor, evaluarea șoferilor în funcție de conducerea vehiculului, structurarea și transmiterea notificărilor cu privire la diferite operațiuni de întreținere, asigurare și alte activități planificate necesare, precum și despre depășirea vitezei sau părăsirea anumite zone.

Начало формы

În funcție de nevoile unei afaceri sau ale unui client privat, la tracker se pot conecta echipamente suplimentare, cum ar fi senzori de nivel al combustibilului, senzori de temperatură, senzori de umiditate și, de asemenea, vă puteți conecta la computerul de bord pentru a citi informații suplimentare.

După încheierea acordului cu managerul nostru, urmează cea mai importantă și integrală etapă a procesului, și anume instalarea echipamentului GPS pe vehiculul dumneavoastră.

Pentru confortul maxim, vă oferim atât servicii de instalare staționare, cât și o echipă mobilă la momentul potrivit pentru dumneavoastră în Chișinău și pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Instalarea tracker-ului GPS se face în cel mai scurt timp și variază între 15 și 30 de minute, fiind complet ascuns.

Locul de instalare a tracker-ului electricianul auto determină imediat înainte de începerea lucrărilor, selectând individual cea mai optimă amplasare. Adesea, acesta este spațiul sub panoul frontal al vehiculului, în apropiere de cutia de siguranțe, lângă circuitul electric.

Aplicând o abordare individuală pentru fiecare client, compania ”TOPCAR” oferă suport tehnic în regim 24/7, precum și asistență profesională acordat de către specialiștii departamentului de clienți pe întreaga durată a colaborării.

În cazul în care apar întrebări cu privire la funcționarea software-ului, necesitatea serviciilor de mentenanță a echipamentului sau orice alte situații legate de funcționarea sistemului de monitorizare prin satelit a transportului și de control al combustibilului, vom oferi asistență profesională și vom procesa cererea primită în cel mai scurt timp.

Monitorizarea în timp real a coordonatelor, direcției și vitezei de deplasare a vehiculelor, precum și înregistrarea acestor date pe o perioadă anterioară, pentru serviciile de dispecerat, logistica și proprietarii de vehicule. De asemenea, este posibilă instalarea de senzori alternativi sau suplimentari pentru deschiderea ușilor, activarea sau dezactivarea actuatoarelor vehiculelor speciale, senzori de combustibil, senzori pentru măsurarea temperaturii într-un camion de refrigerare, senzori de consum de combustibil. De asemenea, sistemele moderne vă permit să echipați vehiculul cu un senzor de șoc, blocare de la distanță a motorului, un microfon și un buton ”SOS” ascuns pentru notificarea de urgență a serviciul de dispecerat în caz de dezastru.

Înregistrarea distanței parcursă și a consumului de combustibil este necesară pentru a efectua în timp util inspecții tehnice, pentru justificarea casării combustibilului prin contabilitate, pentru a preveni furtul de combustibil, a elimina călătoriile neautorizate și pentru a îmbunătăți rutele prin intermediul logisticii.

Controlul conformității traseului efectiv a vehiculului cu cel planificat permite creșterea disciplinei conducătorilor auto. Această funcție este necesară pentru a preveni utilizarea neautorizată a vehiculelor de serviciu de către șoferii angajați în scopuri de îmbogățire personală, precum și pentru a preveni cheltuielile financiare nejustificate.

Securitate: informațiile despre locația vehiculului fac posibilă găsirea unui vehicul furat sau implicat într-un accident cât mai repede posibil și cu un efort minim.

 • Eliminarea călătoriilor neautorizate și a utilizării necorespunzătoare a vehiculului
 • Controlul consumului de combustibil și eliminarea scurgerilor
 • Excluderea modificării kilometrajului real
 • Rapoarte detaliate despre traseul parcurs, kilometraj, opriri și durata acestora
 • Monitorizarea abaterilor de la traseul stabilit
 • Monitorizarea respectării limitelor de viteză
 • Reducerea timpului de nefuncționare a vehiculului
 • Posibilitatea oprire de la distanță a motorului
 • Posibilitatea instalării unui buton ”SOS” ascuns
 • Posibilitatea instalării senzorilor de deschidere a capotei
  Reducerea consumului de combustibil și monitorizarea parcursului prin utilizarea sistemului de monitorizare a transportului economisește resurse nu numai datorită costurilor mai mici pentru combustibil și lubrifianți, ci și prin reducerea cheltuielilor legate de întreținerea tehnică a vehiculelor în Moldova. Dacă parcursul este strict monitorizat de sistemul, atunci aceasta scade, ceea ce duce la o creștere intervalului dintre inspecțiile tehnice periodice, ceea ce, în consecință, reduce costurile de exploatare a flotei de transport.

Excluderea adăugărilor cu privire la distanța parcursă și monitorizarea cazurilor de abatere de la traseu influențează în mare măsură consumul real de combustibil legat de îndeplinirea unei sarcini atribuite. Prin administrarea consecventă și competentă a acestor parametri, costurile totale de exploatare ale unei întreprinderi pentru vehicule sunt reduse semnificativ.

Controlul vitezei cu ajutorul sistemului de monitorizare a transportului TopCar.md permite reducerea consumului de combustibil cu până la 20% doar pentru acest parametru. Există multe factori care influențează direct sau indirect consumul de combustibil. Unul dintre factorii esențiali este stilul de conducere. Accelerarea intensă și frânarea bruscă, conducerea la viteze mari duce nu numai la un consum ridicat de combustibil, ci și la o uzură excesivă a anvelopelor.

Sistemul de monitorizare a transportului prin satelit include următoarele componente:

 • Vehiculul echipat cu un GPS tracker, care primește date de la sateliți și le transmite către centrul de monitorizare prin intermediul rețelei GSM.
 • Centrul de servere cu software pentru primirea, stocarea, procesarea și analiza datelor.
 • Calculatorul sau telefonul mobil al persoanei care efectuează monitorizarea.

Utilizarea sistemelor de monitorizare prin satelit îmbunătățește calitatea și performanța transportului corporativ și, în medie, reduce costurile de combustibil și întreținere a flotei auto cu 20-25%.

Funcția ”Notificări online” trimite prompt o notificare despre un eveniment înregistrat de serverul de monitorizare pe un telefon mobil, smartphone, tabletă sau orice alt dispozitiv cu acces la internet.

Acum în Moldova, nu trebuie să configurați trimiterea mesajelor online pe un tracker GPS și să cheltuiți bani pe mesaje SMS direct de pe GPS tracker. Noi instalăm echipamente profesionale conectate la serverul TOPCAR.MD, o cartelă SIM cu un tarif de internet optim și, într-un mod potrivit pentru dumneavoastră, configurăm întregul sistem.⠀
Sunt acceptate următoarele evenimente și notificări:

 1. Intrarea în și ieșirea din zona geografică. Puteți desena zone geografice folosind instrumentele convenabile de pe harta serverului TOPCAR. O zonă geografică poate avea orice configurație, nu numai dreptunghiulară, așa cum este programată direct pe tracker.
 2. Apăsarea butonului de panică ”SOS”. La primirea unui mesaj despre apăsarea butonului ”SOS” de către utilizator, serverul va trimite imediat o notificare cu privire la acest eveniment.
 3. Controlul limitelor de viteză. Setați parametri de viteză controlate pe server și veți primi notificări despre depășirea vitezei sau scăderea acesteia sub minimul specificat.
 4. Deschiderea capotei. În cazul unei anumite specificități a activității dumneavoastră, când vehiculul este utilizat de persoane diferite, se recomandă instalarea rațională a unui buton de deschidere a capotei.

Начало формы

 1. Activarea senzorului de șoc. Notificare instantanee în caz de impact fizic asupra vehiculului, în timpul parcării.
 2. Căderea de energie. În caz de intervenție neautorizată sau probleme cu sistemul electric al vehiculului.
 3. Descărcarea bateriei. Serverul va trimite o notificare atunci când nivelul de încărcare al bateriei tracker-ului scade sub pragul setat.

Cei care au lucrat deja cu sistemul sunt probabil familiarizați cu această situație:

Comparați valorile kilometrajului în foaia de parcurs a șoferului și în sistemul de monitorizare și observați discrepanțe de până la 20%.

Cine este vinovat și pe cine să creadă: șoferul sau sistemul de monitorizare?

Faptul este că întotdeauna există o diferență între datele între datele de parcurs ale vehiculului din odometru și cele din sistemul GPS. Situația este normală, deoarece aceste valori se obține în diferite moduri. Datele odometrului depind de rotațiile roților, în timp ce datele sistemului de monitorizare GPS sunt obținute prin calcularea poziției vehiculului în raport cu sateliții.

Начало формы

Dar dacă vorbim despre o discrepanță semnificativă în datele de kilometraj (de exemplu, mai mult de 1.5-3%), este logic să acordați atenție următoarelor aspecte:

Nu uitați că șoferul poate influența odometrul aplicând ”magneți” în cazul unui contor de parcurs electronic sau prin sabotarea funcționării sistemului GPS. Prin adăugarea de kilometri în plus, șoferul are posibilitatea fie să scurgă combustibilul din rezervor, fie să nu-l adaugă, sau să efectueze călătorii neautorizate în timpul orelor de lucru, și de a invoca o eroare de parcurs conform GPS-ului ca justificare.⠀
În acest caz, vă recomandăm să efectuați un test cu o persoană de încredere și să comparați datele de kilometraj.

Funcționalitate:⠀

 • Senzor de șoc cu alarmă sonoră
 • Notificări SMS instantanee despre impact, deschiderea ușilor, pornirea motorului, depășirea vitezei setate
 • Date despre locația actuală a vehiculului
 • Date despre traseul parcurs
 • Software specializat pe telefonul mobil
 • Ascultarea sunetului din interiorul vehiculului
 • Buton ”SOS”
 • Notificări în caz de ieșire din/intrare în zonă specificată ⠀
  Compania ”TOPCAR” vă ofere sisteme noi de securitate GPS (sisteme de alarmă) la cel mai mic preț în Moldova! ⠀

De acum înainte, veți fi întotdeauna informat(ă) despre locația, traseele, viteza și opririle vehiculului dumneavoastră. Controlul complet se realizează de pe orice calculator sau dispozitiv cu acces la internet sau prin intermediul telefonului mobil. Notificări SMS instantanee în caz de impact, deschidere, furt, activare a sirenei sonore!

Sistemul de monitorizare GPS pentru transport este una dintre necesitățile de bază în orice activitate care implică utilizarea de vehicule. Acesta asigură controlul, optimizarea, securitatea și previne posibilitatea de furturi materiale.⠀
Gama de aplicații este destul de largă:

 • Servicii de taxi
 • Transport rutier de pasageri și mărfuri
 • Vehicule speciale
 • Echipamente de construcții
 • Servicii de curierat și agenții
 • Închirieri auto
 • Agricultură
 • Ambulanța
 • Servicii de pompieri
 • Companii de securitate
 • Structuri guvernamentale
 • Servicii locative și comunale
 • Autoturisme
 • Motociclete și biciclete
 • Persoane în vârstă și copii

Compania ”TOPCAR” va individualiza fiecare sarcină de monitorizare și va îndeplini obiectivele în cel mai scurt timp posibil.

În arsenalul echipamentelor utilizate de compania noastră, există dispozitive specializate cu suport pentru senzori de șoc încorporați și suplimentari, precum și alarme sonore.

Atunci când detectează un impact, o vibrație intensă sau spargere a vehiculului, senzorii sau întrerupătoarele de deschidere a ușilor transmit un semnal specializat de alarmă către echipamentul care activează instantaneu sirena sonoră cu trimiterea unui mesaj SMS de alarmă la numărul dumneavoastră de telefon mobil.

Veți fi informat(ă) imediat despre un incident cu vehiculul dumneavoastră, indiferent dacă vă aflați în Chișinău, Moldova sau oriunde altundeva pe glob.

Adesea, în ritmul vieții moderne, proprietarii și managerii de afaceri pur și simplu nu au suficient timp să se concentreze asupra controlului transportului utilizat în activitățile lor.

Noi am dezvoltat un algoritm de notificare convenabil, care poate fi personalizat pentru fiecare client, în funcție de cea mai comodă modalitate de utilizare.

Sistemul GPS vă poate trimite notificări PUSH despre începutul și sfârșitul călătoriilor de transport direct pe telefonul mobil sau pe adresa dumneavoastră de e-mail, economisind astfel timpul dumneavoastră și permițându-vă să vizualizați rapoartele necesare în timpul liber.
De asemenea, pentru a nu deranja clienții noștri pe parcursul orelor de lucru, există o funcție de acumulare și stocare a notificărilor referitoare la evenimentele specificate într-o categorie separată a programului de monitorizare GPS, care permite accesul la aceste date în orice moment cu doar două clicuri.

Potrivit statisticilor, cea mai frecventă cauză a majorității accidentelor rutiere este depășirea limitelor de viteză. Respectarea regulilor de circulație este o cerință principală pentru siguranța pe drum.

Atunci când vehiculele dumneavoastră se utilizează în serviciile de taxi, ca transportul rutier de pasageri, autobuzele școlare, închirierea auto, precum și în alte activități legate de transferul și acordarea dreptului de conducere către terți, trebuie să fiți siguri că șoferul nu pune în pericol atât proprietatea dumneavoastră, cât și viața pasagerilor.

În acest scop noi configurăm notificări speciale privind depășirea limitelor de viteză, care vă avertizează instantaneu referitor la orice depășire a vitezei, permițându-vă să reacționați imediat și să eliminați probabilitatea ipotetică a unei tragedii, începând de la primele semne ale consecințe dăunătoare posibile.

Controlul GPS al vitezei transportului dumneavoastră reprezintă o parte indispensabilă și esențială a siguranței oamenilor și a afacerii dumneavoastră în Republica Moldova.

Republica Moldova este o țară agricolă în care un număr mare de vehicule speciale sunt folosite pentru lucrările agricole și recoltarea culturilor.

La compania ”TOPCAR” s-au adresat fermierii care au pierdut aproximativ 80% din recoltă din cauza șoferilor acestor vehicule agricole care au depășit limitele de viteză în timpul lucrărilor agricole.

Suferind pierderi financiare semnificative, fermierii își dau seama de importanța și prioritatea echipării vehiculelor cu sisteme de monitorizare GPS cu notificări privind depășirea vitezei setate, în special în zonele câmpurilor cultivate, ceea ce, fără îndoială, le permite să prevină pierderile financiare cauzate de neglijența umană.

Controlul vitezei transportului dumneavoastră reprezintă o parte indispensabilă și esențială a afacerii dumneavoastră și a economisirii fondurilor proprii.